Beranda » News » honda » Penarikan Motor Honda CBR 150R di India

Penarikan Motor Honda CBR 150R di India

Dilihat 1.855x | Tags News, honda,

Penarikan Motor Honda CBR 150R di India September 2020

Sbg sebagian daripada penarikan balik global oleh Honda Motor Co, anak syarikat India HMSI (Honda Motosikal & Skuter India) sudah memanggil semula CBR 150R Harga Motor Honda CBR 150R & CBR 250R model, yg dikeluarkan antara Julai 2014 sampai Jun 2015 di negeri ini. Syarikat itu memberitahu bahawa proses pemulangan ini bakal bermula kepada pertengahan bln Ogos 2015, & permulaan penyampai suis dapat disemak & digantikan dalam kes terdapat kecacatan di dalamnya.

"Ia disyaki, sealant bisa saja sudah dimanfaatkan dengan cara salah semasa perhimpunan suis starter relay (yg ialah sebagian daripada sumber di peringkat global ). Ini boleh meningkatkan hambatan seluruhnya fius utama, berpotensi mengganggu voltan bateri motosikal utk system elektrik .", Syarikat itu menurutnya dalam satu kenyataan.
Kecacatan itu boleh menyebabkan enjin utk tak memulakan atau gerai semasa menunggang , & dalam kes melampau kendala meningkat kepada fius mutlak boleh menyebabkan relay starter buat menangkap terbakar. Yg bicara, tak ada kejadian itu sudah dilaporkan lagi mana-mana sahaja di India. Penggantian bahagian yg rosak dapat dilakukan bebas daripada kos di seluruh pengedar HMSI .


Keywords : Motor Honda CBR 150R,