Beranda » Motor » MT-10 Hadirnya New Naked Bike R1 Spesifikasi dan Harga

MT-10 Hadirnya New Naked Bike R1 Spesifikasi dan Harga

Dilihat 1.032x | Tags Motor,

MT-10 Hadirnya New Naked Bike R1 Spesifikasi dan Harga April 2020

Yamaha D-MODE menawarkan pelumba pilihan tiga mod enjin berjalan yang direka untuk memenuhi menunggang situasi dan keadaan Harga dan Spesifikasi Motor Yamaha Terbaru yang berbeza. Kunci kepada operasinya adalah elektronik canggih dalam YCC-T yang serta-merta dapat mengubah ciri-ciri enjin dengan melaraskan pembukaan pendikit, masa pencucuhan dan jumlah suntikan bahan api.

Mod `Standard` memberi rasa yang lancar kepada watak enjin sepanjang julat rpm keseluruhan, dan direka untuk digunakan dalam pelbagai keadaan menunggang. `A` Mod menyampaikan enjin watak sporty dalam rendah ke kelajuan pertengahan antara untuk keseronokan ditambah dan keseronokan, manakala Mod `B` menyampaikan tindak balas yang lebih ringan dan direka untuk digunakan dalam keadaan di mana penggunaan throttle lebih sensitif adalah sesuai - seperti licin permukaan atau jalan-jalan sesak.

Untuk membolehkan penunggang untuk menikmati kuasa dan prestasi MT-10 dalam keadaan yang berbeza, ia dilengkapi dengan 3 mod Traction Control System (TCS) yang boleh diaktifkan jika diperlukan. Sistem ini berfungsi dengan memantau sebarang kemerosotan dalam tayar belakang, dan apabila ini dikesan YCC-T secara automatik mengawal pembukaan pendikit, pemasaan penyalaan dan jumlah suntikan bahan api untuk memulihkan belakang roda daya tarikan untuk kawalan meningkat.

Level 1 mempunyai tahap yang paling rendah campur tangan TCS dan direka bentuk untuk menunggang sporty, manakala tahap 2 sesuai untuk menunggang jalan biasa, dan tahap 3 adalah untuk digunakan dalam keadaan basah atau licin di mana belakang roda daya tarikan amat rendah.

MT-10 ini maju A & S klac adalah sama seperti yang digunakan pada generasi baru YZF-R1, dan reka bentuk kompak dan canggih menawarkan beberapa kelebihan kepada penunggang apabila mempercepatkan dan merosot.

Ciri utama di A & S klac Yamaha ialah cam yang direka khas senget yang terletak di antara bos klac dan plat tekanan. Mekanisme ini menambahkan daya mata air klac dan seterusnya membolehkan penggunaan air klac kadar yang lebih rendah dalam MT-10, memberi rasa yang lebih ringan di tuil klac.

Apabila tork putaran dari roda belakang dihantar kembali ke klac semasa nyahpecutan, yang cam condong membolehkan plat tekanan untuk menyelinap keluar ke tahap yang tertentu, dan ini membolehkan klac untuk menyerap daya kilas belakang roda belakang untuk memberi nyahpecutan lebih terkawal dan peningkatan menunggang keselesaan.

Dengan kedudukan menunggang semula jadi, enjin tork yang tinggi dan casis canggih, baru MT-10 mempunyai potensi untuk meliputi jarak yang jauh - dan dengan casis aksesori-friendly, ia boleh dilengkapi dengan pelbagai Tulen Yamaha Aksesori seperti skrin yang tinggi atau beg sampingan untuk menyediakan anda untuk apa-apa perjalanan. Untuk lebih santai dan menyeronokkan menunggang baru MT-10 dilengkapi dengan sistem kawalan pelayaran yang boleh diaktifkan dalam 4, 5 dan gear 6 antara 50km / j dan 180km / j.

Satu suis pada hendal kiri bertukar kawalan pelayaran hidup atau mati, dan apabila ia diaktifkan, pendikit Cip Yamaha Kawalan (YCC-T) mengekalkan kelajuan yang dipilih basikal sama ada menunggang naik bukit, turun bukit atau di jalan raya peringkat. Kelajuan boleh meningkat dalam 2 km / h kenaikan dengan menekan suis, dan apa-apa penetapan dibatalkan secara automatik dengan mengaktifkan brek, klac atau pendikit - sementara suis `Resume` mengembalikan dia kawalan pelayaran kelajuan terakhir digunakan itu.


Keywords : MT-10 Hadirnya New Naked Bike R1 Spesifikasi dan Harga,