Beranda » Motor » Motobot Yamaha, robot motosikal yang diwujudkan untuk Tokyo Motor Show

Motobot Yamaha, robot motosikal yang diwujudkan untuk Tokyo Motor Show

Dilihat 706x | Tags Motor,

Motobot Yamaha, robot motosikal yang diwujudkan untuk Tokyo Motor Show Juli 2018

Dengan semua syarikat yang bekerja pada diri memandu kereta sekarang, ia boleh menjadi sukar bagi syarikat-syarikat untuk membezakan diri dari pesaing. Yamaha, bagaimanapun, adalah pasti untuk menonjol dari orang ramai dengan projek Motobot terbaru mereka, robot yang direka untuk menunggang motosikal dengan sendiri. Tetapi hanya menunggang motosikal adalah Jual Beli Motor Bekas Yamaha tidak menghargai cukup-syarikat adalah untuk akhirnya mencipta mesin yang boleh "mengatasi" manusia!

Kita tahu apa yang anda mungkin berfikir: "Sebuah robot motosikal menunggang yang lebih baik daripada manusia? Apakah Yamaha membina terminator freaking ?! "Nasib baik, tidak, tetapi Motobot akan, satu hari, menjadi pelumba yang lebih baik daripada mana-mana manusia sekurang-kurangnya itulah matlamat Yamaha.

Walaupun dengan menyeramkan suara latar, video yang cukup menakjubkan! Bagi satu perkara, Motobot sepenuhnya serba lengkap sebagai Yamaha sedang berusaha membangunkan sebuah robot yang boleh menunggang motosikal tanpa pengubahsuaian. Daripada mengubah kenderaan itu, dengan diri memandu kereta, pereka meletakkan semua pengimbang dan memacu teknologi ke kobalt-biru, pelumba logamnya.

Buat masa ini, Motobot boleh memandu sehingga 100 kilometer sejam (kira-kira 62 MPH), pergi dalam garis lurus, atau mengemudi slalom a. Tetapi matlamatnya adalah untuk Motobot dapat mengalahkan masa pusingan Valentino Rossi, salah seorang daripada pelumba terbaik di dunia motosikal profesional.

Yang mungkin kelihatan dibuat-buat, tetapi syarikat itu seolah-olah berfikir bahawa mereka boleh melakukannya. Seperti yang dijelaskan di laman web Motobot Yamaha:

"Melangkah ke hadapan, teknologi pengiktirafan kedudukan mesin (tinggi ketepatan GPS, pelbagai sensor, dll) dan pembelajaran mesin akan digunakan untuk membolehkan MOTOBOT untuk membuat keputusan sendiri mengenai garis yang terbaik untuk mengambil sekitar litar lumba dan had motosikal ini prestasi, supaya ia boleh meningkatkan masa pusingan dengan pusingan berturut trek. "

Walaupun Motobot masih jauh daripada mencapai kelajuan bangsa, pasukan di sebalik ia seolah-olah yakin bahawa ia hanya menunggu masa. Dan tidak banyak masa; matlamat mereka untuk 2017 adalah untuk mengetahui apa yang perlu untuk menunggang di luar keupayaan manusia dan untuk pusingan litar lumba di 200 kilometer sejam (kira-kira 124 MPH).

Selain itu, matlamatnya adalah untuk menggunakan apa yang dipelajari daripada Motobot untuk menyampaikan "nilai baru kepada pelanggan." Tepat sekali apa bentuk yang akan mengambil, tidak ada yang seolah-olah tahu lagi, tetapi kita tidak boleh bayangkan Motobot pernah akan menjadi besar-besaran produk. Lagipun, titik keseluruhan motosikal adalah untuk memandu mereka sendiri! Namun, kita membayangkan bahawa ini mungkin menjadi alternatif yang baik untuk penghantaran automatik barangan terlalu besar untuk terbang pesawat tetapi tidak cukup besar untuk kereta.


Keywords : Motobot Yamaha, robot motosikal yang diwujudkan untuk Tokyo Motor Show,