Beranda » News » olahraga » Indonesia Gagal Raih Trofi di All England 2015

Indonesia Gagal Raih Trofi di All England 2015

Dilihat 1.294x | Tags News, olahraga,

Indonesia Gagal Raih Trofi di All England 2015 April 2020

Birmingham-Indonesia tidak tidak goto juara satu trofi yang pernah di arena Kejohanan badminton SuperserieS All-England Premier 2015, selepas sahaja harapan, beregu campuran/Liliyana Tontowi Ahmad Natsir, kalah di pusingan akhir di Birmingham, United Kingdom, hari Ahad, 8 Mac 2015. ( Info HTC )

Tontowi/Liliyana, diletakkan sebagai benih keempat, menewaskan benih pertama dari China, Zhang Nan/Zhao Yunlei, satu set lurus 10-21, 10-21. Pasangan ini Indonesia adalah juara dan juara tiga kali berturut-turut (2012, 2013, 2014) Kejohanan.

Tontowi Mesyuarat/Liliyana dengan Zhang Nan/Zhao Yunlei masa ini adalah Mesyuarat ketiga berturut-turut di england semua yang akhir. Masa ini Tontowi/Liliyana mesti menyedari keagungan pasangan Cina.

Kekalahan ini sebagai kegagalan Lembaga Tadbir Urus Pusat Kesatuan Badminton seluruh Indonesia (mata asas PP). Sebelum ini, sasaran mata asas PP yang menangkap dua kejohanan Piala pada kejohanan All-England sekarang. Dua juara Piala yang ianya telah disasarkan beregu lelaki dan beregu campuran.
Sasaran pada nombor beregu lelaki dahulu tidak dicapai selepas Perdana Indonesia double, Hendra Setiawan/Mohammad Ahsan, yang diletakkan sebagai benih keempat, berlari terkandas pada separuh kedua. Terbaik beregu juara All-England beregu China yang dimulakan, mengalahkan Indonesia yang ini iaitu Fu Haifeng/Zhang Nan, 16-21, 21-19. 18-21.


Keywords : ,