Beranda » Gula Dalam Darah Anda Tetap Pada 200-350 Miligram

Gula Dalam Darah Anda Tetap Pada 200-350 Miligram

Dilihat 1.395x

Gula Dalam Darah Anda Tetap Pada 200-350 Miligram Agustus 2020

Jika tahap gula dalam darah anda tetap pada nombor 200-350 miligram/dl, ia boleh menjadi salah satu daripada tanda-tanda gula darah yang tinggi. Tetapi Sayangnya lebih kerap tidak sedikit orang-orang yang tidak mengetahui mereka gula darah tahap secara tidak sistematik & gejala apabila gula dalam darah meningkat. informasi gula darah tinggi .

Gula dalam darah tinggi tidak boleh dipandang ringan kerana risiko mendapat kencing manis mungkin meningkat. Obat diabetes gula Unsur ini juga boleh menimpa orang-orang yang dalam tiada cara dipengaruhi oleh risiko kencing manis, obat gula dalam darah ia memang perlu berhati-hati. Berikut adalah tanda-tanda ramai yang masa-berhati-hati dengan gula dalam darah sejak ia dimulakan, seperti yang ditawarkan oleh Boldsky.

1. tidak jarang berasa dahaga
Dahaga adalah salah satu simptom paling biasa Bilakah darah gula sejak permulaan pendakian. Tanda lain ialah bibir kering mungkin.

2. tidak membuang air kecil jarang-jarang sekali Pemuda
Air sisa yang bermakna kecil yang tidak rutin adalah mutlak, tetapi kekerapan membuang air kecil dalam peningkatan yang kecil bukan sesuatu yang luar biasa harus berhati-hati. Gula dalam darah meningkat, jadi kebanyakan orang selalunya akan berasa seperti membuang air kecil manakala walaupun kecil mengosongkan pundi kencing mereka.

3. lesu
Gula dalam darah adalah juga mampu mewujudkan peningkatan anda berasa lesu & tak bersemangat. di luar itu gejala-gejala lain termasuk juga sentiasa berasa letih, mengshan & sakit kepala.

4. peningkatan selera makan
Ini adalah salah satu simptom paling biasa. Jika anda tidak berasa lapar walaupun selepas makan atau terhadap yg menentu masa, anda hendaklah dengan serta-merta memeriksa dengan tahap gula dalam darah anda.

5. dehidrasi
Dehidrasi yang berfikir biasanya muncul apabila orang-orang yang minum kurang. Tetapi apabila anda menghidap diabetes, anda perlu berhati-hati trend kerana dehidrasi serta salah satu daripada tanda-tanda gula dalam darah semakin meningkat.

6. Kurangkan berat badan
Berat badan adalah secara tiba-tiba menurun, iaitu salah satu daripada tanda-tanda seperti banyak masalah kesihatan serta gula dalam darah tinggi. Apabila anda tiba-tiba mengalami berat badan menurun perlu penelitian pantas kesihatan.

7. glukosa dalam air kencing
Orang yang mempunyai gula darah yang tahap tidak mahu melepaskan glukos dalam air kencing mereka bagi glukosa boleh diserap oleh buah pinggang. Tetapi apabila tahap gula dalam darah meningkat, ia boleh pergi ada glukosa dalam air kencing. Jika anda melihat mana-mana semut yang berkumpul di sekeliling bilik mandi selepas anda membazirkan air boleh menjadi kecil, terdapat glukosa dalam air kencing. Daftar cepat dengan diri sendiri.

Gejala-gejala di atas kelihatan Masnum & tidak berkaitan dengan gula dalam darah. Tetapi jika anda mempunyai gejala-gejala di atas, anda hendaklah dengan serta-merta memeriksa dengan tahap gula dalam darah anda. Dengan serta-merta menyelesaikan sebelum gula dalam darah tinggi mengenakan lebih maut.


Keywords : ,